stilteviering voor de maand december

 

Dag allemaal,

 zoals aangekondigd: er is een nieuwe viering voor de maand december 2021. We kunnen niet bij elkaar komen, maar ik wens iedereen die deze viering wil volgen een inspirerend moment.

 We zijn aangekomen bij het onderdeel "hoop", van ons jaarthema "Geloof, hoop en liefde." thema voor deze decemberviering is "Hopen op wat God heeft beloofd." We zullen stil worden rondom een tekst uit het tweede hoofdstuk van het Lucas-evangelie, passend binnen de adventsperiode. 

 Ik wens iedereen veel geloof, hoop en liefde in deze moeilijke tijden. Nu ik dit opschrijft, moet ik opeens weer denken aan een tekst van de heilige Augustinus, die in het klooster van de zusters Augustinessen van Sint Monica, in hun klooster in Amsterdam, groot op de muur geschreven was in de hal: 

 Het zijn slechte tijden! het zijn moeilijke tijden! Dat zeggen de mensen tenminste. laten we liever goed leven, dan worden de tijden vanzelf goed. Wij zijn de tijden. Zoals wij zijn, zo zijn de tijden

 Als dat ooit op een tijd van toepassing was, dan is het nu wel, ook al leefde deze man globaal in de vierde eeuw. Laten we niet bij de pakken neer gaan zitten vanwege de tijd waarin wij leven. Maar doen wat we kunnen, doen wat we kunnen met de kracht en steun van de Eeuwige, naar wiens komst wij uitkijken in deze adventstijd.

 Hieronder weer de link naar de nieuwste viering. Lieve groet van Ellen

 Met vriendelijke groeten,

 Ellen Geleedst 

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten